Biler og båter

Når sommeren endelig har komt for fullt og ferien nærmer seg, går mye av tiden min med til bilen og seilbåten min. Det er om sommeren man setter mest pris på å bruke både bilen og båten. Kjøregleden i bilen er mye større på sommeren ettersom bilen er mer stillegående på tørre gater og man kan kjøre fortere. Med tanke på båten, så er jo sommeren den eneste tiden man faktisk kan seile. Bilen tar mindre tid å ta hand om, men om sommeren vasker jeg bilen oftere og kjører mer enn hva jeg gjør på vinteren. Med båten så må all jobben gjøres på sommerhalvåret.

Båten skal sjøsettes på våren, brukes så ofte som mulig, så at man ikke får dårlig samvittighet, og på høsten går det med mye tid når båten skal tas opp av vannet og vaskes, og puter og bremservice etc, skal tas tilbake for oppbevaring. Å sjøsette og ta opp båten minner meg litt om å bytte fra sommer til sommerdekk på bilen, og det innfaller også ganske nært i tid. For bilen, har jeg nå begynt med dekkbytte og dekklagring hos Vianor, hvor de tilbyr rask og god service. På denne måten sparer jeg både tid og plass i garasjen, noe som gjør at jeg kan oppbevare en del ting til båten min der. Jeg tenker ofte at det burde finnes et lignende tilbud for båter.

At de som tar opp båten kunne oppbevare alle tingene fra båten til neste vår når den skal sjøsettes igjen. Ved sjøsetning kunne man få tilbake alle tingene. På denne måten ville man slippe og bære alle tingene hjem på høsten og tilbake på våren. De kunne jo for eksempel også tilby vasking av både båten og tingene de oppbevarer, som putene etc. Livet burde være mye eklere, og man burde ha mer tid til å nyte sommeren. Men det er vel kanskje litt av poenget at ting ikke skal være for enkelt. Det at jeg slipper unna bryet med dekkene gjør jo at jeg har mer tid til båten. Jeg tror også at det er viktigere med dekkene ettersom Vianor kontrollerer at dekkene er trygge å kjøre på til neste sesong. Det er ikke like mye sikkerhet i oppbevarte båtputer!

Les mer på Nokian dekk hjemmeside: http://www.nokiantyres.no/billige-dekk

Legg igjen en kommentar

Navn
Kommentar
Kode